Supa de rosii cu sos tahini

de Adinuta in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 7016 vizualizari

 

Ideea de a pune sos tahini in supa de rosii mi-a venit chiar citind acest site, mai exact articolul despre susan pus de Miha in Condimente/Plante. Si am zis sa incerc :) Mi-a placut mult combinatia, iar clasica supa de rosii a devenit mai savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardel
  • o radacina patrunjel
  • o bucatica de telina
  • o ceapa
  • vreo 3 linguri pulpa de rosii din conseva sau bulion (optional)
  • patrunjel verde (optional)
  • sos tahini
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu sos tahini:

Pasul 1: Se spala bine legumele. Apoi se taie in bucati mai mici ceapa, radacina de patrunjel, telina si morcovul si se pun la fiert cu un pic de sare si ulei de masline. Dupa 20 minute se adauga rosiile curatate de cotorase si taiate in patru si ardelul taiat fidelute. Se mai fierb cam 15 minute, iar pentru un gust ma intens se pot adauga cateva linguri de pulpa de rosii sau bulion. Mai lasam sa dea in clocot o data si oprim.

Pasul 2: Cand s-au racit suficient, punem legumele cu supa in care au fiert in robotul de bucatarie si mixam bine pana devine o crema. Crema obtinuta o punem din nou pe foc pana da in clocot si mai adaugam sare, dupa gust. I se pot adauga taitei de orez fierti, dar eu o prefer simpla, o fam mai grosuta.

Se pune supa in boluri, i se adauga sos tahini (cam cate o lingura sau 2) si patrunjel verde taiat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu sos tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

danygospodina 1

30.11.2009, 22:40

Suuuper idee, fac si eu maine, ca am un borcanel cu pasta in frigi. Si nu stiam ce sa mai fac cu ea, in afara de humus.

ANCA 1

30.11.2009, 23:14

mor dupa mancare libaneza

elena1988 1

02.02.2011, 17:41

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete orientale- a la Vladut